Leivonta & ruoanlaitto

Nopea vierasvara – Marmeladiviineri

Täydellisyyden tavoittelu on osa minua ja sen olen jo joten kuten oppinut hyväksymään. Pitemmän tähtäimen tavoitteena on kuitenkin oppia hieman irrottamaan siitä tai ainakin päästä lähemmäksi ”tee vain parhaasi”-asennetta. On kuitenkin asioita, joista en tule luopumaan ja yksi niistä on; kun on tulossa vieraita, aina pitää olla pöydässä jonkunlaista tarjottavaa. On hyvin nautinnollista kun voin tarjota vieraille jotain kahvin seuraksi. Voitko samaistua tähän? (Toki välillä se tarjottava voi olla Fazerin sininen levy tai kaupasta ostetut keksit, mutta nekin lasketaan tietenkin, koska aina ei vaan ole aikaa leipasta.)

Varsinkin nyt kun elämässä on touhuamassa koiran lisäksi myös pieni vauva, voi kädet olla yllättävän täynnä, eikä leipominen tule todellakaan ensimmäisenä mieleen. Tähän voi varmasti useampikin samaistua. Haluan kuitenkin, että jos käytettävissä olisi edes pieni hetki, niin voisi taikoa jotain tarjottavaa ja tässäpä seuraavaksi nopea, näppärä ja kuitenkin herkullinen vierasvararesepti:

Tarvitset Myllyn Paras lehtitaikina levyjä. Toki myös Mylly Paras torttutaikina levyt käyvät, sillä niitä varmaan alkaa näin joulun lähestyessä löytymään monien pakkasesta. Lisäksi raesokeria ja marmeladia. Itse käytin vadelmamarmeladia.

  • Lehtitaikina levyt 500g
  • Vadelmamarmeladi
  • Raesokeri
  • Vesi kostutukseen

Ohje: Ota lehtitaikinat huoneenlämpöön noin varttia ennen leipomisen aloittamista. Laita reunalliselle lautaselle raesokeria. Puolita lehtitaikinalevyt. Kostuta taikinan pinta vedellä sudin avulla ja paina palaset tämän jälkeen raesokeriin. Aseta palaset pellille ja laita pikkulusikoiden avulla hillosilmät jokaisen neliön keskelle. Paista uunissa lehtitaikinapaketin ohjeen mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *