Joulu

Joko jouluttaa?

Toissa viikolla oli ilo ylimmillään kun Kaikkien aikojan Joulu- lehti tupsahti postilaatikkoon. Voin myöntää olevani todellinen jouluihminen, jouluhullu, joulufani, mikä vain tarkoittaakaan, että joulu is the best! Yleensä keskikesän korvalla ensimmäiset joululaulut kajahtavat soimaan ja pysyvät soitannassa tasaiseen tahtiin syksyn edetessä. Toki myös, jos stressitasot meinaavat nousta liian korkeiksi mihin aikaan vuotta tahansa, niin siihenkin lääkkeeksi käy joululaulut.

Toissa viikolla oli myös ensimmäisten piparien vuoro. Taikina oli kuitenkin pakasteena ostettu, sillä piparitaikinan teko saa jäädä joulukuun hulinoihin ja tuoksutunnelmointiin. Leivonta on aina ollut lähellä sydäntäni(kiitos äitini), mutta erityisesti joulunaikaan rakkaus leivontaan korostuu. Monet ihanat mausteet, kuten kaneli, neilikka, inkivääri jne. tuovat ihanan tuoksun koko taloon ja pakostikin tuovat jouluntunnelmaa tupaan.

Tänä jouluna saan vielä leipoa yksinäni, mutta veikkaan, että seuraavana jouluna pienet kädet ovat mielellään koskettelemassa ja maistelemassa piparitaikinaa. Vallan ihana ajatus. Ja toki pienenä toiveenani on, että onnistuisin pienokaiselleni antamaan ajatuksiin kardemumma- ja kanelihippusen, mikä saisi hänetkin joskus nauttimaan leivonnasta yhtä paljon kuin minä.

Useimmilla joulunodotus alkaa vasta marras- joulukuun vaihteessa eli lähellä ollaan. Mutta muilla kaltaisillani jouluihmisillä kaneli touksuu nenään ympäri vuoden ja ”kulkuset, kulkuset..” soi korvissa taustamusiikkina suunnilleen jokaisena päivänä vuodessa. Välillä kun kovasti jouluttaa, mutta liian aurinkoinen ja kesäinen ilma saa joululaulut tuntumaan liian kaukaisilta, menen hetkeksi Facebookkiin selailemaan ”Sydämeeni joulun teen”-ryhmää ja ei aikaakaan, kun tavoitan jälleen rauhoittavan joulufiiliksen(vaikka elettäisiinkin juhannuksen alusaikaa, uuups!).

Joululehti sen kertoo; olen jouluttaja. Oletko sinäkin?

Onnistun joka vuosi kuitenkin saavuttamaan kuuluisan joulustressin (kuten varmasti jokainen jouluihminen). Niin ihanaa kuin joulun laittaminen onkin, niin paineita tuo se, että vanhat ihanat perinteet pitäisi säilyttää, mutta kuitenkin tuoda häivähdys uutta eli lyhyellä matikalla se tarkoittaa, että työmäärä lisääntyy joka joulu. Not easy. Tänä jouluna blogin ideologian mukaisesti ajattelin kuitenkin hiukan hillitä itseäni ja yrittää saavuttaa yhtä ihanan jouluntunnelman kuten aina, mutta vähemällä työllä ja ottaa myös muita mukaan tekemään joulua, sillä sehän on koko perhettä yhdistävä juhla. Ja mikäli aikomukseni toteutuvat aikataulussa, pääset myös sinä nauttimaan rentoututtavista, jouluun johdattavista ajatuksista ja kuvista joulukalenterin muodossa täällä blogin sekä instan puolella. Ollaanhan kuulolla..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *