Lifestyle

Mukista asiaa..

Viikonloppuna kävimme perheen kanssa kirpputoreilla. Toisin kuin kaupassa, kirpputorilla rakastan kierrellä päämäärättömästi hyllyjen välissä ilman mielessä olevaa ostoslistaa ja yllättyä positiivisesti, kun kohdalle sattuukin jotain, joka on juuri minua varten. Lisäksi ajatus siitä, että tämä tuote on jollekin jo käynyt turhaksi, mutta minulle se olisi tällä hetkellä juuri paikallaan, on ihana.

En ole ehkä eläissäni tuhlannut kirpputorille kerralla näin paljon(65€) kuin nyt viikonloppuna, mutta onneksi sentään tein hyviä löytöjä. Jotkut löydöt toki saattavat osoittautua hiukan turhiksi, mutta ehkä kirpputori on se paikka, missä voi menettää hetkeksi kontrollin. Kaupassa, jos sen tekisi, olisi se vähintään kolminumeroisen summan suuruinen lipsahdus.

Mutta kuten otsikkokin sen kertoo, nyt tulee mukista asiaa. Suurin osa teistä varmaan miettii, että mitä helvettiä nyt, mutta kyllä tässä järki on, trust me, I know what I’m doing. Seuraavaksi kysynkin teiltä, että onko teillä lempimukia? Mukia, josta kahvi tai tee maistuu vähän paremmalta? Mukia, joka odottaa teitä aina kaapissa ja on vain teitä varten? Se se on, lempimuki. Minullakin on lempimuki. Minulla on niitä oikeastaan yhdeksän, sillä kirpputorilta löytyi uusin jäsen täydentämään lempimukieni sarjaa. Aion seuraavaksi esitellä teille mukini ja samalla kerron, miksi ne ovat erityislaatuisia ja miksi minulla ei voi olla vain yhtä lempimukia.

Ensinnäkin käytännöllisyys; jos minulla olisi vain yksi lempimuki, sehän olisi koko ajan pesussa(en ole sitä tyyppiä, joka juo monta viikkoa samasta kupista ja pyyhkii suurimmat tummentumat paidan helmaan), joten miksi haluaisin juoda monta päivää viikossa kahvia kupista, joka saa sen maistumaan tavalliselta ja arkiselta, hell no. Arjessa pitää olla pieni pala taikaa!

Pentikin Vanilja muki

Tämän Pentikin muen sain aviomieheltäni seurustelumme alkuaikoina. Se muistuttaa noista ajoista, on kaunis ja ennen kaikkea ISO. Mahtuu paljon kahvia, kun sitä tarvitsee.

Iittalan Taika muki

Tämän Iittalan Taika mukin sain myös lahjaksi ja se on toinen iso mukini. Tästä mukista hörppiessäni kahvia olen hieman lähempänä sitä unelmaa, että työskentelen kotona, tehden tietokoneella jotain(en vielä tiedä mitä), mutta tästä kupista kahvi maistuu toiveikkaalta ja näen itseni lähempänä unelmaani.

Ikean muki

Ikeasta ostamani muki on hempeän vaaleanpunainen ja se sopii aamuihin, jolloin tarvitsee yksinkertaisen lähtökohdan aamuun ja päivän suunnitelmat muotoutuvat vähitellen.

Ikean muki

Toinen muki ikeasta taitaa olla teelle tarkoitettu, mutta siitä kahvikin maistuu erinomaiselta. Muki on leveä ja sen ympärille mahtuu molemmat kädet sitä pitämään, kuten talvisissa elokuvissa 🖤 ja se sopii erinomaisesti kirpeisiin talviaamuihin, jolloin on villasukat jalassa ja viltti päällä..aaah.

Sosuli muumimuki

Mukeissa teemana on pitkälti vaaleanpunainen ja muumimukeista keräilen ainoastaan vaaleanpunaisen sävyjä. Sosuli muki sopii aamuihin, jolloin olen valmiiksi pirteä ja on tapahtumassa jotain kivaa, mitä olen kauan odottanut.

Niiskuneiti muumimuki

Niiskuneiti muumimukista juon kahvia niinä aamuina, jolloin tunnen oloni epävarmaksi ja en niin hehkeäksi. Mukista juotava voimajuoma auttaa aina itseä joko harjaamaan hiukset hieman paremmin, lakkaamaan kynnet tai laittamaan edes ripsiväriä, jotta peilistä peikon sijaan katsoisi edes jotenkin katseenkestävä äiti ja vaimo. Hallelujah tälle mukille, on nääs ollu viime aikoina paljon käytössä.

Mymmeli muumimuki

Mymmeli muki on väriltään hieman tummempi kuin muut muumimukini, mutta se sopii hetkiin, jolloin tunnelmoin ja suunnitelen jotain ihanaa. Peukku tälle mukille, pitää alkaa hörppimään siitä useammin!

Ninni muumimuki

Ninni muumimuki on niille aamuille, jolloin olo vaan kaikin puolin paska. Siitä kahvia hörppiessä alkaa pakostakin miettimään Ninnin tarinaa ja miettii myös oman elämänsä ihmisiä, jotka tekee juuri sinusta näkyvän ja tärkeän. Kun kahvia on jäljellä enää hörppy tai kaksi, tunnen oloni jo aina hymyä vaille näkyväksi.

Uusin tulokas, the joulumuki!

Tämän kivan ja yksinkertaisen mukin löysin kirpputorilta ja se sai kunnian liittyä mukien joukkoon kirjavaan. Mukista tuli välittömästi jouluinen fiilis, vaikka siinä on vain punaisia tähtiä valkoisella pohjalla. Tiedän kuitenkin jo nyt, että siitä glögi ja kahvi tulevat maistumaan erikoisen jouluisilta ja tuovat joulun joka hörpyllä hieman lähemmäksi.

Kaikki rakkaat mukit 🖤

Onko sinulla lempimukia tai lempimukien sarjaa vai mahdanko olla ainoa outolintu?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *