Terveen itsekäs Joulukalenteri

1. luukku

Nyt se on koittanut, vuoden kaunein aika ja ihanin kuukausi; joulukuu 🖤 Tästä eteenpäin jokainen yö vie lähemmäksi vuoden lämpöisintä juhlaa ja tämäkös saa sukat pyörimään lasten jaloissa, ehkä vähän meidän aikuistenkin.

Mieti ja muistele hetki lapsuuden jouluja. Mikä tilanne, tunne tai asia on jäänyt erityisen lämpimänä mieleesi? Usein tämä asia ei ole niinkään mikään materia, vaan nimenomaan tunne. Tunne siitä, että ollaan yhdessä. Tunne siitä, että kaikki on hetken aikaa valoisampaa, vaikka onkin vuoden synkin aika. Tunne, että kaikki ovat hetken aikaa yhtä suurta perhettä eikä mikään pahuus voi tätä iloa pilata tai viedä pois. Eikö kaikki tämä ole joulun tarkoituskin? Tuoda ilo, toivo ja valo hetkeksi kaikkien ulottuville.

Kaikki joulun tehtävälistallasi olevat asiat liittyvät luultavimmin kuitenkin ruokiin, lahjoihin ja siivoukseen, vai mitä? Toki tärkeitä nämäkin ja tuovat osansa joulutunnelmaan. Mutta kun verrataan lapsuuden joulujen tunne ja nykyisen joulun tekeminen(painosanalla tekeminen), emmekö ole aika kaukana oikean joulun fokuksesta. Lapsemme tai sukulaisemme eivät tule muistamaan jouluissa sitä, oliko kaikilla 12 lahjaa ja pöydät niin täynnä herkkuja, ettei niistä osannut edes valita. Vaan he tulevat muistamaan sen tunnelman. He muistavat sen, kuinka olimme ihminen toiselle ihmiselle. He kaihoten ajattelevat, kuinka jouluvalot valaisivat jo muutenkin kaunista päivää, jolloin kaikki nauroivat yhdessä ja nauttivat toistensa seurasta. Ei siis stressata liikoja joulun tekemisestä, vaan annettaan joulun tulla ja tuoda tunnelma mukanaan. Tehdään se, mikä hyvillä mielin jaksetaan tehdä, mutta muistetaan että tärkeintä joulussa on lämpö, tunnelma ja yhdessäolo. Ruksi siis tehtävälistastasi turhimmat kohdat pois ja nauti joulukuun alusta.

Pst. Kun käyt kaupassa, ostahan glögiä, kanelia ja suklaata kaappiisi. Tulet tarvitsemaan niitä vielä. Ihanaa joulukuun alkua juuri sinulle! 🖤 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *