Terveen itsekäs Joulukalenteri

3. Luukku

 Onko muiden jouluinen sisustus aina hienompi kuin sinun? Sopiiko joulunpunaiset värit paremmin naapurille kun hänellä nyt on vaaleammat sävyt kodissaan ja paremmat tilaratkaisutkin? Osaamme yllättävän hyvin vertailun jalon taidon ja itse olen muun muassa tällaisillakin ajatuksilla saanut meidän kodin tuntumaan välillä aivan läävältä.

Nykyaikana vertailu on helpompaa, sillä ihmiset jakavat paljon kuvia arjestaan, kodistaan ja elämästään. Kun itsellä on hyvä päivä niin  muiden kuvia on mukava ihaillen katsoa ja ihmetellä, miten ne jotkut vain osaavat. Mutta kun aamu on alkanut väärällä jalalla, niin muiden kuvat yleensä laukaisevat joko ärsytystä tai kateutta. Miksen minä? Miksi aina minä? Miksi minulle ei koskaan satu mitään kivaa? Miksen minä osaa? Miksimiksimiksi?

Josko ajattelisin kuitenkin, että jokaisella on omat taitonsa ja osaamisensa, muilla omansa ja minulla omani. Heillä on myös omat kotinsa ja minulla omani ja voin tehdä siitä juuri sellaisen kuin meidän perheelle sopii. Enkös siis voisi kateuden sijasta enemmän ihailla muiden osaamista ja saada siitä itsekin inspiraatiota ja näin ehkä myös lainata kivoja ideoita omaan kotiin. Se mitä toisella on, ei ole minulta pois. Luotetaan itseemme ja omaan osaamiseemme, sillä jossain joku katsoo sitä ihaillen, samalla lailla kuin minä katson ihaillen muiden sisustussilmää.

Ollaan tyytyväisiä siitä mitä meillä on, mitä ollaan saatu ja kehitetään sitä, eikä kadehdita sitä mitä jollain muulla on, sillä me emme tiedä mitä sen saaminen on vaatinut. On helpompi oppia rakastamaan sitä mitä on, kuin odottaa sellaisen rakastamista, mitä ei välttämättä koskaan tavoita. Rakastetaan itseämme juuri tällaisina. Omituisina, hassuina, sarkastisina, mutta juuri meinä. Nautitaan siis tästä joulusta minkä voimme näillä voimilla ja taidoilla saada aikaan. Se on meidännäköinen ja omalta tuntuva joulumme, meidän joulumme, pölyvillakoirineen kaikkineen 🖤


Pst. Mikä tekee teidän joulusta juuri teidän näköisen? Meillä tekee se, että on paljon joulunpunaista sisustuksessa ja ihan vaan, että on paljon joulukoristeita(mm. koristelen jouluksi myös vessan 😀)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *