Terveen itsekäs Joulukalenteri

4. Luukku

Tämä luukku tulee sisältämään hieman synkkääkin pohdintaa, mutta ajatus siellä takana on kaunis ja hyvä jokaisen muistaa  🖤 Luukun sisältö kirjoitti melken itse itsensä eilen, kun elämä jälleen muistutti, millaista se välillä on. Se on välillä raadollinen, synkkä ja kohtuuton. Mutta toisaalta taas se on jokaiselle tasapuolinen ja minä ainakin luotan, että se antaa sitä mitä kylvää.

Menetys, kuolema, poistuminen tästä hetkestä. Kaikki yhtä kipeää ja tulee varmasti eteen jokaiselle. Toivomme aina, että se ei koskettaisi läheisiämme, mutta jossain kohtaa näin tulee käymään. Eilinen suru-uutinen ei osunut minun kohdalleni, olin oikeastaan täysin ulkopuolinen, mutta silti tämä kaikki herätti suuria ajatuksia. Ajatuksia menetyksestä. SiItä kuinka kuolema ei katso aikaa, se ei katso onko joulu tai juhannus. Vaan se tulee ja ottaa omansa. Se ei kysy olemmeko valmiita. Se ei kysy saimmeko tehtyä elämämme aikana sen mitä aioimme. Ennättimmekö toteuttaa unelmamme. Ennätimmekö olla paras versio itsestämme.

Siksi meidän pitäisi arvostaa enemmän aikaa ja itseämme juuri nyt. Tehdä nyt ne asiat, joita haluamme tehdä. Ei odottaa eläkeikää, ei odottaa, että sitten kun on varaa, sitte kun on aikaa jne. Toki kaikkea ei tältä istumalta pysty toteuttaa, mutta on ajateltava ainakin niin, että jokainen tässä hetkessä otettava askeleeni ja tehty valintani on vievä kohti sitä unelmaa. Sillä emmehän me voi luottaa, että se ”sitten kun” hetki tulee. Mitä jos se ei tule? Mitä jos odotamme vain koko elämämme parempaa aikaa, kun itse asiassa tämä hetki olisikin ollut loistava hetki toteuttaa omia toiveitamme.

Ollaan parhain versio itsestämme jo nyt. Tehdään asioita, joista nautimme, joita haluamme ja joita toivomme. Pidämme näin huolta itsestämme ja sitä kautta pystymme myös antamaan meistä itsestämme niin paljon enemmän meidän läheisillemme. Omia toiveitaan toteuttava ihminen katsoo tulevaisuuteen odottaen ja luottaen ja pystyy myös hyväksymään läheistensä toiveet ja unelmat ja tukemaan näitä. Tällainen läheinen minäkin haluan olla. Siksi haluan panostaa itseeni ja tehdä itseni onnelliseksi, jotta voin tehdä onnelliseksi myös minulle ne rakkaimmat.

Pst. Päästä mielesi hetkeksi pois rajoitusten kahleista ja mieti yksi toive tai unelma. Mikä se olisi, jos mikään ei tällä hetkellä olisi toiveesi tiellä? Ei raha, ei aika, ei kukaan eikä mikään.  Oma toiveeni tällä hetkellä on, että löytäisin kutsumustyöni. Sellaisen, jossa haluan kehittyä, tehdä aina parhaani ja mikä ei herättäisi minussa niin paljon negatiivisia tunteita kuin viime vuosien työt ovat tehneet. Pidän mieleni avoimena, jotta ajatukset saavat virrata vapaana ja viedä kohti tätä toivetta 🖤 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *