Terveen itsekäs Joulukalenteri

13. Luukku

Elämme vuoden pimeintä aikaa ja kaamos vaikuttaa meihin monin tavoin. Jotkut nauttivat talvesta ja sen tunnelmasta, mutta sitten on meitä, jotka kaamos välillä imaisee sisäänsä ja tuntuu että kesän kirkkaus on kadonnut iäksi, harmaa ilma ahdistaa ja voimavarat on nollassa.

Onneksi talvikin sisältää erilaisia päiviä ja välillä aurinko käy kirkkaudellaan valaisemassa harmaata päivää. Tämä on aina muistutuksena, että pimeän jakson jälkeen on luvassa aina aurinkoista, enemmin tai myöhemmin. Se auttaa jaksamaan jälleen tämänkin talven ja synkän vuodenajan läpi.

Pidä omasta jaksamisesta kuitenkin huolta. Varsinkin jos kaamos meinaa kaapata sinut otteeseensa, muista huolehtia perustarpeista entistä tarkemmin. Syö monipuolisesti, nuku ja liiku tarpeeksi sekä näe ystäviäsi. Ei sillä ettetkö olisi ansainnut suklaalevyä, koska kaamos(tai kuten minulla; suklaalevy, koska tiistai, torstai, sunnuntai). Vaan muista syödä sen suklaalevyn lisäksi myös jotain terveellisempää vastapainoksi. Ylimääräinen rasva, sokeri, vehnä, liikkumattomuus ja eristäytyminen ovat omiaan vahvistamaan kaamoksen aiheuttamaa olotilaa. Ja ei, se ei hiivi yhden tai kahden suklaalevyn tai pizzan jälkeen, mutta takuuvarmasti se hiipii niin huomaamatta, ettet edes tajua ajatella, mikä saikaan yllättäen mielen tummenemaan entisestään.

Pidä siis itsestäsi jo ennakoiden huolta. Olet oman huolenpitosi arvoinen. Ehkä huolehdit jo perheestä, lapsistä, lemmikeistä, mutta muista huolehtia myös itsestäsi. Tee itsestäsi prioriteetti 🖤

pst. Toivon sinulle hyvää Lucian päivää eli valon juhlaa. Antakoon se valoa jaksaa jouluun, joulusta jaksaa uuteen vuoteen ja uudesta vuodesta kevään ensi valonsäteisiin. Ei anneta kaamokselle periksi 🖤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *