Terveen itsekäs Joulukalenteri

19. Luukku

”Polta kynttilöitä, vaihda ihanat lakanat, käytä kauniita alusvaatteita. Älä säästä niitä spesiaalia hetkeä varten. Tämä päivä on spesiaali.” Näin on sanonut eräs 90-vuotias nainen elämänohjeeksi.  Ja näinhän se juuri on. Kuinka paljon oikeasti säästämme asioita, tavaroita, sanoja tai tunteita käytettäväksi sitten joskus kun on parempi aika. Moni hyvä hetki menee tällöin helposti ohi.

Mitä jos jokainen hetki olisikin hyvä hetki tai ainakin sen arvoinen, että siitä kannattaa tehdä spesiaali. Itse ainakin olen harrastanut mielessäni hyvin paljon sitä, että ”tätä käytän sitten kun ja tätä sitten kun..”. Ja näin jälkikäteen mietittynä sitä hetkeä ei ole tainnut tulla, sillä empä vieläkään ole päässyt niitä asioita hyödyntämään, mitä aioin. Unohduksiinhan ne jää.

Tartutaan helpommin hetkeen ja tehdään hetkestä spesiaali. Vaikka olisi maanantai tai sunnuntai, sateinen tai aurinkoinen päivä, hieno päivä tai ihan paska, koska päivä sekin on. Ja niitä paskoja päiviä tulee aika paljon, joten tulemme hukkaamaan aika paljon aikaa elämästämme ihan vaan niidenkin viettämiseen, mikäli annamme niiden olla vain paskoja päiviä. Parempia päiviä kohti ja ei joskus vaan mieluiten nyt tai heti 🖤

Pst. Aatto alkaa olla kovin kovin lähellä. Kohta pääsemme tuoksuttelemaan ihania tuoksuja ja maistelemaan joulun makuja, vai olisiko nyt jo se hetki..ainakin konvehdin verran? 🖤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *