Terveen itsekäs Joulukalenteri

21. Luukku

”3 yötä jouluun on..” näin nopeasti se aika vain kuluu ja aatto jo kolkuttelee ovelle 🖤 Mitkä ovat sinun mielestäsi joulunmakuja? Mitkä ruuat kuuluvat sinun jouluusi?

Laulukin sen sanoo” Ai ai ai ai ja voi voi voi voi, äiti huokaa paljon ruokaa joulun aikaan tarjoillaan. Ai ai ai ai ja voi voi voi voi. Vatsa kasvaa, liikaa rasvaa jouluruokiin laitetaan.” On totta, että joulun aikaan sitä syödään normaalia enemmän ja ehkä myös välittämättä sen suuremmiten kaloreista. Niin sen pitää ollakin. Muun ajan vuodesta voimme kiinnostua kaloreista ja tiedän jo nyt, että tammikuun koittaessa aloitan jälleen jonkunlaisen painonpudotusprojektin, mutta olen päättänyt, että joulun aikaan en aio konvehteitani laskea, vaan aion luultavasti laskea niitä kurkusta alas ennätysmäärän. Sillä viime joulu meni raskauspahoinvoinnin otteessa, niin tänä jouluna on toinen ääni tässä kellossa.

On hyvä, että miettii ruuan terveellisyyttä ja sen vaikutuksia itseensä, mutta tämän ajatuksen ei kannata antaa vallata ainakaan jouluna. Mikäli mielesi tekee konvehteja ja marmeladeja, niin salli ne itsellesi. Lenkkeillään sitten joulun jälkeen. Jos aina kieltää itseltään kaiken hyvän, alkaa elämä tuntumaan aika synkältä ja mauttomalta. Kasvatetaan oikein pienet joulurenkaat vatsamme ympärille, niin voimme ainakin sanoa nauttineemme joulun herkuista.

Pst. Mikä on mielestäsi paras joulukarkki? Mielestäni Fazerin vadelmajugurtti konvehdit ovat aika syötävän hyviä  🖤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *