Leivonta & ruoanlaitto

Laskiaisleivontaa

Täällä kuten hyvin monessa muussakin kodissa on tänään leivottu. Ja mitäpä muutamaan kuin laskiaispullia. Ilma ei kuitenkaan ole mitenkään kovin helmikuisen talvinen, vaan koko päivän on pysytty turvallisesti nollan tuntumassa. Viime yönä kuitenkin maahan satoi sen verran lunta, että kyllä tämän melkein talveksi tietää, mutten usko kenenkään päässeen laskemaan tänään pulkkamäkeä, ainakaan ehjällä pulkalla tai ainakaan kovin montaa laskua.

Pienestä se lähtee..

Tytöntyllerö oli leivonnantuoksinnassa mukana ja välillä jaloissa pyörimässä ja ihmettelemässä yleiskoneen hurinaa. Kun yleiskoneen vauhti pysyi hiljaisena ei hätää ollut, mutta kun kovemmalle vauhdille mentiin, alkoi pientä hirvittää ja syliinhän se tie kävi..siitä on turvallista katsoa 🖤

Kuten aina pullataikinaa tehdessä mietin, että riittääkö se 5 dl todella, niin jälleen se riitti ja yli meni että heilahti. Varsinkin kun on herkkulakkoilijoita talo täynnä, niin maltillisesti tänään pullia nautittiin, mutta vieraat ovatkin sitten onnekkaammassa roolissa, kun tänne eksyvät. Laskiaispullien lisäksi valmistui kanelikierteitä, jotka laitoin muffinivuokiin ja vielä lisäksi metalliselle muffinipellille, näin ollen malli pysyy kutakuinkin samana. Ja hyvää oli!(maistoin nääs molempia sortteja ja kyllä, olen herkkulakossa, mutta eihän laskiaista lasketa..)

Leivottiinko teillä tänään?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *