Lifestyle

Kevättä rinnoissa eiku rinnassa..

Heräät. Hieroessasi silmistä yöllistä unihiekkaa ja kohotettuasi katseesi, huomaat, että verhon takana odottaa jotain ihanaa. Venyttelet, otat askeleen viileälle lattialle, kävelet ikkunan viereen, avaat verhot ja huokaat. Aurinko, sinä olet jälleen palannut. Ja joka päivä voin luottaa vähän enemmän siihen, että tuot kevään vähitellen tullessasi.

Jälleen alkaa siis vuoden pahimmat kaamosajat olla selätetty. Jes! Vaikka talvessa on myös tunnelmaa ja on ihana tunnelmoida vilttien ja kynttilöiden keskellä, niin kyllä kevään tuomaa energiaa odottaa joka vuosi. Lisääntyvä valonmäärä, heräävä luonto ja linnunlaulu, ah mitä parhautta!

Vaikka lempivuodenaikani on syksy, tarkemmin alkusyksy, on jokaisessa vuodenajassa plussansa. Vilukissana kuitenkin nautin tiedosta, että ollaan menossa kohti lämpimämpää vuodenaikaa ja josko tänä kesänä alkaisin viimein käyttää enemmän myös hellemekkoja. Aina se on ollut suunnitelmana, mutta en ole ollut kroppani kanssa kovinkaan sinut, joten aina, jos on pitänyt valita mekon tai housujen ja paidan välillä, olen päätyny jälkimmäiseen. Toivon mukaan tämä vuosi tuo mukanaan muutoksen. Rohkeuden tarttua siihen saakelin hellemekkoon ja vetästä se päälle, vieläpä lähteä käymään kaupassa se päällä, vähitellen tottua sen pitämiseen ja alkaa hyväksymään oma peilikuvansa kauniina, hellemekko päällä.

Tänä keväänä(nythän voi jo puhua keväästä) olen lähempänä omaa kesäkuntoani kuin koskaan aiemmin(jos nuoruutta ei lasketa). Olen jopa hieman ylpeä itsestäni, että vaikeista öistä, suuresta väsymyksestä ja välillä aivan valtavasta vitu*uksesta huolimatta, olen noudattanut ruokavaliota ja kohti tavoitetta mennään edelleen. Btw eilen oli se päivä kun painoa on lähtenyt tasan 5 kiloa, jeeee! On ollut hyviä ja reippaita päiviä, hyvää ja terveellistä ruokaa, mutta myös hidasta painonlähtöä, väsymystä ja tasannevaihetta, jolloin paino ei liikkunut minnekään ja jolloin tältä tänttärältä meinasi mennä kuppi nurin. Mutta ne vaiheet on kestetty ja jatkettu hampaat irvessä. Olen monia kertoja aloittanut ”terveellisen elämän” ja aina kompastunut laihduttaessani vaikeisiin päiviin, sillä sallin itselleni herkut sen jälkeen, kun olen kysynyt;”miksi kiusata itseään vielä enemmän näin vaikeana päivänä? Olenhan ansainnut hemmottelua enkä tällaista rääkkäystä”.

Edelleen välillä esitän tuon kysymyksen itselleni, kun silmäpussit painaa selkää kumaraan ja liian lyhyet yöunet koputtaa takaraivoa kipeäksi. Mutta nyt kiusausta on helpompi vastustaa ja onnistunkin sen voittamaan jo 99% ajasta. 1% annettakoon anteeksi, olenhan vain ihminen. Nuo pudotetut 5 kiloa auttavat motivoimaan eteenpäin, sillä usein muutos tukee muutosta. Vaikka vielä on hieman matkaa tavoitepainoon, niin suurin työ alkaa olla jo takana, joten en voi muuta sanoa kuin; kaupan hellemekot, rekkiin järjesty!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *